flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Смертельна ДТП у Красилові за участю нетверезого водія

27 березня 2019, 16:33

До Красилівського районного суду надійшло клопотання слідчого, погоджене з прокурором, про обрання міри запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно раніше не судимого чоловіка, якого підозрюють у скоєні кримінального правопорушення передбаченого частиною другою статті 286 Кримінального кодексу України, а саме – порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого або заподіяло тяжкі тілесні ушкодження.

Як було встановлено слідством, 25.03.2019 у м. Красилові нетверезий водій К., керуючи автомобілем, рухаючись по правій смузі руху вул. Воскресенська, недотримуючись правил дорожнього руху, здійснив наїзд на пішохода Д., 1934 року народження, який стояв на узбіччі дороги біля власного господарства. Горе-водій  втік з місця пригоди. Внаслідок ДТП потерпілий Д. від отриманих тілесних ушкоджень того ж дня помер у реанімаційному відділенні Красилівської ЦРЛ.

Вчинення даного кримінального правопорушення карається позбавленням волі на строк від трьох до восьми років.

За результатами повного та всебічного судового розгляду 27.03.2019 слідчий суддя ухвалив рішення про задоволення клопотання та застосував стосовно вказаної особи запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком до 25.05.2019 з правом внесення застави у розмірі 134 470 гривень.

 Окрім того, слідчим суддею Красилівського районного суду за клопотаннями слідчого 26.03.2019 винесено ряд постанов про призначення експертиз та накладено арешт із забороною користування, розпорядження та відчуження на автомобіль «Peugeot Partner», який визнано речовим доказом по даному кримінальному провадженню.