flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

В 2013 році в Красилівському районному суді Хмельницької області засуджено три особи за ч.2 ст.384 КК України (завідомо неправдиве показання)

05 лютого 2014, 13:24

      

          Так, громадяни  П., Г. та Р., будучи судом та слідчим попередженими згідно ст. 384 КК України про  кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивих показань, під час розгляду справ в суді, де їх було допитано    в якості свідків, а також при проведенні слідчих дій за їх участю, давали завідомо неправдиві показання про обставини  дорожньо – транспортної пригоди  за участю  водія  Л.  та потерпілого В., свідомо розуміючи  при цьому неправомірність  своїх дій  та не являючись  в дійсності  очевидцями  даної пригоди, створили штучні докази захисту  підсудного Л., обвинуваченого  у вчиненні  злочину,  передбаченого ч.2 ст. 286 КК України, який у відповідності до ст. 12 КК України відноситься до категорії тяжких  злочинів.

 Обвинувачених П., Г. та Р. засуджено за ч.2 ст.384 КК України  на 2 роки позбавлення волі.
       
       Згідно ст.75 КК України П. звільнено від відбування призначеного покарання з випробуванням і встановлено йому іспитовий строк тривалістю 1 рік.
Обвинуваченим Г. та Р. встановлено іспитовий строк тривалістю 2 роки.