flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбувався перший загальнонаціональний форум з налагодження комунікації між судами та ЗМІ

23 травня 2017, 10:52

22 травня 2017 року відбувся перший загальнонаціональний форум “Незалежні суди та вільні ЗМІ: синергія заради майбутнього”. Його організаторами виступили Вища рада правосуддя, Рада суддів України, Вища кваліфікаційна комісія суддів України, Верховний Суд України, Державна судова адміністрація України, Національна школи суддів України, Центр демократії та верховенства права, Громадське об’єднання "Детектор медіа", Інституту масової інформації, Національної спілки журналістів України за підтримки Українсько-канадського Проекту підтримки судової реформи в Україні.

Форум складався трьох сесій, під час яких учасники обговорили проблемні питання взаємодії ЗМІ та судів, доступу до публічної інформації, ознайомились із вітчизняним та зарубіжним досвідом налагодження комунікації між судами та ЗМІ. Учасники також висловити свої ідеї та думки щодо покращення комунікації між судовою гілкою влади та журналістською спільнотою.

На базі територіального управління Державної судової адміністрації України в Хмельницькій області в режимі відеоконференцзв’язку у форумі взяли участь: судді-спікери, прес-секретарі судів та відповідальні за зв'язки із громадськістю та комунікацію всіх судів регіону, зокрема керівник апарату Красилівського районного суду Хмельницької області Кусмінська Світлана Василівна, а також журналісти обласних видань .

За результатами проведення форуму прийнята резолюція "Правова держава – спільна справа та відповідальність" та рішення щодо створення всеукраїнського Комітету "Суди та ЗМІ", який працюватиме на постійній основі для ефективного вирішення проблем взаємодії судової влади із засобами масової інформації.